5 handige vragen die leraren/docenten aan studenten kunnen stellen [Interactie vergroten]

leraren docenten handige vragen

Met behulp van de volgende 5 handige vragen kun je als leraar of docent de interactie met een klas of groep studenten op een eenvoudige manier beïnvloeden.

  1. Hoe denk jij hierover?
  2. Waarom denk je dat?
  3. Hoe weet jij dit?
  4. Kun je ons hierover meer vertellen?
  5. Heb je nog meer onbeantwoorde vragen?

Toelichting op de 5 handige vragen:

Vraag 1: Hoe denk jij hierover?

Deze vraag zorgt ervoor dat je als leraar of docent even stopt met het delen van informatie en inzicht kunt krijgen in hoe de groep naar het onderwerp kijkt.
Door het stellen van deze vraag krijg je inzicht over hun kennisniveau m.b.t. het ontwerp, hun waarden en geloof. Deze feedback kan er voor zorgen dat de
communicatie effectiever wordt.

ReizenReizen

Vraag 2: Waarom denk je dat?

Vaak worden we om onze mening gevraagd, maar de vraag waarom we over een bepaald onderwerp een specifieke mening hebben is eigenlijk veel interessanter. Door deze vraag leer je niet alleen meer maar hiermee wordt de persoon die het antwoord geeft gevraagd om onderbouwing van zijn reactie. Dit kan weer leiden tot diepere en meer kritisch nadenken. Daarnaast helpt deze vraag ook om eventuele miscommunicatie te corrigeren.

Vraag 3: Hoe weet jij dit?

Deze vraag is belangrijk voor het achterhalen van referenties en het vaststellen of de informatie accuraat en betrouwbaar is. Daarnaast helpt deze vraag ook om connecties te maken. Hoe is iemand aan zijn of haar antwoord of informatie gekomen.

Vraag 4: Kun je ons hierover meer vertellen?

Het vragen naar aanvullende informatie en verduidelijking kan beide partijen helpen. Soms weet je als leraar of docent niet hoe je moet antwoorden op een vraag of antwoord. Door om meer te vragen krijg je meer context, maar ook meer tijd om zelf na te denken. Daarnaast geef je hiermee aan de persoon in kwestie ook een kans om meer te delen en zal hij of zij het gevoel krijgen serieus genomen te worden.

Vraag 5: Heb je ngo meer onbeantwoorde vragen?

We kunnen soms het gevoel hebben dat we alles gedeeld hebben, en dat de boodschap is overgekomen op de klas of groep studenten. Maar is dat wel zo? Het is dan ook van groot belang om andere de ruimte te geven om vragen te stellen zodat ze hun gedachten kunnen verduidelijken, en het wegnemen van eventuele aannames of incorrect geïnterpreteerde informatie.

Wat kunnen wij van jou leren? Laat het ons weten…!

Omdat wij ook niet alles weten zijn wij benieuwd naar jullie ervaringen met onze artikelen.

Dus heb je na het lezen van dit artikel:

  • Opmerkingen;
  • Kritische feedback;
  • Aanvullingen;
  • Tips;
  • Of gewoon een leuk verhaal om met ons te delen?

Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij zijn altijd opzoek naar mogelijkheden om de kwaliteit, leesbaarheid en toegevoegde waarde van onze dienstverlening te verbeteren.

Alvast bedankt voor je reactie en geniet van deze mooie dag.

Gebruik informatie

Wij adviseren alle bezoekers van deze website om even de moeite te nemen om de Algemene Voorwaarden te lezen. Dan weten we allemaal dat we de informatie op de juiste manier gebruiken.

Bronnen:

Voor het schrijven van de artikelen is er gebruikt gemaakt van verschillende bronnen. Bekijk de complete lijst op onze bronnen pagina voor meer informatie.

Juwelen en accessoires - BEJuwelen en accessoires - BE