5 nuttige vragen die je jezelf altijd moet stellen voordat je een e-mail verstuurt.

handige vragen laptop meisje bank

Verplaats jezelf altijd even in de rol van ontvangen van de e-mail die je zo gaat versturen en stel je jezelf dan de volgende vragen:

1: Waarom zou ik deze mail openen?

Zorg altijd voor een duidelijk onderwerp die specifiek is en waarbij de ontvangen direct weet waar het over gaat en wat er van hem/haar verwacht wordt.

ReizenReizen

2: Wie ben jij?

Wanneer je voor het eerst een e-mail naar iemand verstuurd is het belangrijk om de aandacht te leggen op een gemeenschappelijke interessen, kenmerk of link.

3: Wat wil je van mij?

Probeer een e-mail te gebruiken als startpunt voor het maken van een telefonische afspraak, een koffie-meeting of video-call.

4: Welk voordeel kan ik hier uit halen?

Wanneer je een e-mail verstuurt ben je opzoek naar informatie, een antwoord of advies. Bedenk dat de ontvangen zich zal afvragen wat hij of zij er aan heeft om te reageren op je e-mail. Zorg er dus voor dat je waarde toevoegt aan een e-mail.

5: Waardeer ik je email?

Zorg altijd voor minimale etiquette. Check op spelfouten, besteed aandacht aan een goede opmaak, simpel taalgebruik (KISS) en zorg voor een correcte afsluiting.

Aanvullende vragen voor dit artikel?

Weet jij nog een mooie vraag als aanvulling op het onderwerp op deze pagina? Stuur deze dan zeker even naar ons door. Alvast bedankt.

Wat kunnen wij van jou leren? Laat het ons weten…!

Omdat wij ook niet alles weten zijn wij benieuwd naar jullie feedback op de artikelen die wij publiceren op handigevragen.nl.

Dus heb je na het lezen van dit artikel:

  • Opmerkingen;
  • Kritische feedback;
  • Tips;
  • Of gewoon een leuk verhaal om met ons te delen?

Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij zijn altijd opzoek naar mogelijkheden om de kwaliteit, leesbaarheid en toegevoegde waarde van handigevragen.nl te verbeteren.

Alvast bedankt voor je reactie en geniet van deze mooie dag.

Gebruik informatie

Wij adviseren alle bezoekers van deze website om even de moeite te nemen om de Algemene Voorwaarden te lezen. Dan weten we allemaal dat we de informatie op de juiste manier gebruiken.

Bronnen:

Voor het schrijven van de artikelen is er gebruikt gemaakt van verschillende bronnen. Bekijk de complete lijst op onze bronnen pagina voor meer informatie.

Juwelen en accessoires - BEJuwelen en accessoires - BE