Waar kun je eenvoudig bitcoins & Altcoins kopen en verkopen vanuit Nederland?

Bitcoins & Altcoints kopen:

Er zijn verschillende manieren waar je eenvoudig Bitcoins & Altcoins kunt kopen vanuit Nederland. Voordat je overgaat tot de aankoop van Bitcoins & Altcoins is het belangrijk om voor jezelf een aantal belangrijke vragen te stellen om zo te bepalen wat voor jouw het juiste platform is om in de gewenste coins te investeren:

  • Hoeveel tijd heb ik beschikbaar om mijzelf te verdiepen in cryptocurrency?
  • Wil ik actief investeren en handelen in bitcoins & altcoins?
  • Wil ik passief investeren en specifieke coins kopen en later weer verkopen wanneer ze in waarde gestegen zijn?

Actief investeren en handelen in Bitcoins & Altcoints kun je doen via:

Binance exchange

Binance.com is een grote crypt-marktplaats waar je een groot aantal alternatieve coins (altcoins) kunt kopen en verkopen.
Kucoin exchange
De snelst groeiende exchange van dit moment is KuCoin. Op deze crypt-marktplaats kun je een groot aanbod aan Bitcoins & Altcoins kopen en verkopen.

ReizenReizen

Kraken.com

Deze handelsbeurs in cryptovaluta behoort tot één van de grootste en beste in de wereld met als basis San Fransisco. Kraken is de belangrijkste handelsbeurs als het gaat om het handelsvolume in de valutapaar BTC/EUR

Bitonic.com

Bij Bitonic.com kun je eenvoudig met iDEAL bitcoins kopen en verkopen.

Passief investeren in specifieke coins kun je doen via:

Litebit.eu

Om eenvoudig met iDEAL verschillende cryptomunten aan te kunnen schaffen is Litebit.eu een prima keuze. Via Litebit.eu beschik je over een multi-crypocurrency wallet waar je eenvoudig coins kunt kopen en verkopen.

Bitrush

Met Bitrush kun je eenvoudig Bitcoins, Litecoins, Ethereum, Bitcoin Cash en Dash coins kopen en verkopen.  Betalen doe je met iDEAL, Bankcontact, MyBank of je credit card (Visa of MasterCard).

BTCdirect

BTCdirect is een soort wisselkantoor om eenvoudig met iDEAL bitcoins (BTC), Litecoins (LTC) of Ether (ETH) te kopen.

Bitcoins & altcoins veilig opslaan in een fysieke wallet

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je Bitcoins & Altcoins veilig zijn opgeslagen en niet kunnen worden gestolen kun je gebruik maken van een hardware wallet.

Een hardware wallet is een vorm van cold storage. Cold storage betekent dat je de toegang tot je bitcoins (private key) offline bewaard en alle online bestanden verwijderd.

Voorbeelden van hardware wallets zijn:

  • Trezor wallet
  • Ledger wallet
  • Keepkey wallet

Wat zijn Bitcoins & Altcoins eigenlijk?

Bitcoin & Altcoins zijn een digitale valuta en het is volledig elektronisch gecreëerd. Het is een valuta die niet gereguleerd is door de centrale banken of overheden. Bitcoins & Altcoins kunnen niet worden gedrukt op papier, zoals dollars of euro’s.

Bitcoin is de bekendste cryptocurrency dat ook wel virtueel geld wordt genoemd. Bitcoin is gedecentraliseerd, dat betekend dat er geen centrale eigenaar of bestuurder aanwezig is. Transacties in het Bitcoin netwerk worden in een cryptografische vorm verzonden en door de mijners met behulp van computers en speciale hardware met rekenkracht verwerkt.

De grondlegger van de Bitcoin is Satoshi Nakamoto. Zijn uitgangspunt bij het ontwikkelen van de Bitcoin was om een munt onafhankelijk van een centrale autoriteit te produceren die elektronisch overdraagbaar is, snelle transactietijd en met zeer lage transactiekosten.

Aanvullende vragen voor dit artikel?

Weet jij nog een mooie vraag als aanvulling op het onderwerp op deze pagina? Stuur deze dan zeker even naar ons door. Alvast bedankt.

Wat kunnen wij van jou leren? Laat het ons weten…!

Omdat wij ook niet alles weten zijn wij benieuwd naar jullie feedback op de artikelen die wij publiceren op handigevragen.nl.

Dus heb je na het lezen van dit artikel:

  • Opmerkingen;
  • Kritische feedback;
  • Tips;
  • Of gewoon een leuk verhaal om met ons te delen?

Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij zijn altijd opzoek naar mogelijkheden om de kwaliteit, leesbaarheid en toegevoegde waarde van handigevragen.nl te verbeteren.

Alvast bedankt voor je reactie en geniet van deze mooie dag.

Gebruik informatie

Wij adviseren alle bezoekers van deze website om even de moeite te nemen om de Algemene Voorwaarden te lezen. Dan weten we allemaal dat we de informatie op de juiste manier gebruiken.

Bronnen:

Voor het schrijven van de artikelen is er gebruikt gemaakt van verschillende bronnen. Bekijk de complete lijst op onze bronnen pagina voor meer informatie.

Disclaimer

De inhoud van dit artikel moet niet worden gelezen als investerings- en of handel (trade) advies. Het doel van dit artikel is om uitleg te geven over het onderwerp cryptocurrency en haar mogelijkheden.

Juwelen en accessoires - BEJuwelen en accessoires - BE