Taken die iedere ondernemer moet uitbesteden

Om als ondernemer (entrepreneur) succesvol te zijn is natuurlijk belangrijk dat je je tijd op de juiste manier besteed. Om er voor te zorgen dat je doet waar je goed in bent zijn er drie taken die een slimme ondernemer direct zal uitbesteden:

Financiële administratie:

Met behulp van een financiële expert krijg je betere inzichten in cash flow, winst en verlies en kun je beter onderbouwde beslissingen nemen.

Juridische support:

Voorkom gedoe met rechtszaken en organiseer de juridische aspecten van je onderneming goed. (inschrijvingen handelsregister, contracten, service-agreements).

Back-office activiteiten:

Delegeren van back-office activiteiten geeft je de ruimte om je tijd nuttig te investeren in het verder uitbreiden van je onderneming. Let wel; het vinden van de juiste resources is een leerproces waar je ervaring in moet opdoen.

Vragen die je kunt gebruiken om te bepalen aan wie of waar je back-office activiteiten kunt uitbesteden zijn:

  1. Welke specifieke taken wil ik uitbesteden?
  2. Over welke eigenschappen/kwaliteiten moet de persoon/organisatie beschikken om mijn taken goed uit te voeren?
  3. Hoe lang denk ik deze taken uit te besteden?
  4. Wat moet ik aan mijn kant regelen om taken goed uit te besteden?
  5. Hoe ziet een succesvolle samenwerking eruit?

Meer vragen

Gesloten vragen voorbeelden

In dit artikel verkennen we wat gesloten vragen zijn, hoe je ze effectief kunt gebruiken, en bieden we voorbeelden van situaties.

Huren van een iPhone; hier moet je op letten

Huren van een iPhone; hier moet je op letten. Controleer onder andere de staat van het toestel, lees de huurvoorwaarden, bekijk de software en updates, de verzekering en garantie, wat zijn de kosten en meer. Lees hier hier!