Fluffy slijm maken

Ontdek hoe je zonder lijm fluffy slijm kunt maken met behulp van dit eenvoudige recept. Met slechts enkele ingrediënten en simpele stappen, kun je binnen no-time heerlijk zacht en rekbaar slijm creëren. Zowel met als zonder lijm! Volg dit handige gids voor een leuke en interactieve activiteit voor het hele gezin.

Fluffy slijm recept met lijm (ingrediënten):

 • Scheerschuim
 • Knutsellijm of schoollijm
 • Grote fles lenzenvloeistof
 • Baking soda
 • Baby olie
 • Kleurstof (indien je het slijm een kleurtje wilt geven)
 • Glitters (indien je het slijm glitters wilt geven)

Stappenplan eenvoudig fluffy slijm maken met lijm:

 1. Giet 65ml knutsellijm in een kom.
 2. Voeg kleurstof en/of glitters toe om de slijm straks de gewenste kleur te geven.
 3. Roer de inhoud van de kom rustig door elkaar heen om de knutsellijm en de kleurstof goed te mengen.
 4. Voeg een ruime laag scheerschuim toe en roer dit ook weer rustig zodat alles goed verdeeld wordt.
 5. De hoeveelheid scheerschuim die je aan de knutsellijm toevoegt bepaald de fluffy factor van je slijm. Dus hoe meer scheerschuim je gebruikt, hoe plakkerig het slijm zal worden.
 6. Voeg baking soda toe door deze al roerend aan het mengsel in je kom toe te voegen. Het voordeel van bakgin soda is dat de slijm dan een goed plakt maar niet al te vloeibaar en plakkerig aanvoelt.
 7. Voeg ruim 2 eetlepels lenzenvloeistof toe en blijf vooral doorroeren. Indien de slijm nog niet het gewenste resultaat geeft kun je meer lenzenvloeistof toevoegen.
 8. Als laatste stap voeg je de baby olie toe. Hoe meer baby olie je toevoegt hoe smeuïger de slijm zal worden. Aangezien de baby olie ook de geur bepaald van je slijm kun je hier dus ook nog voor een specifiek merk of geurtje kiezen.

Fluffy slijm recept zonder lijm (ingrediënten):

 • Scheerschuim
 • Grote fles lenzenvloeistof
 • Baking soda
 • Baby olie
 • Kleurstof (indien je het slijm een kleurtje wilt geven)
 • Glitters (indien je het slijm glitters wilt geven)

Stappenplan eenvoudig fluffy slijm maken zonder lijm:

 1. Giet 65ml scheerschuim in een kom. Dit zal helpen om het slijm fluffy te maken en de juiste textuur te geven.
 2. Voeg een ruime hoeveelheid lenzenvloeistof toe aan het scheerschuim. Blijf roeren terwijl je dit doet.
 3. Voeg een snufje baking soda toe aan het mengsel. Dit zal helpen om het slijm zijn kenmerkende structuur te geven.
 4. Meng alles goed door elkaar totdat je een glad mengsel hebt. Voeg indien gewenst kleurstof toe voor een kleurrijk effect.
 5. Voeg een paar druppels baby olie toe aan het mengsel. Dit zal helpen om het slijm glad en soepel te maken.
 6. Blijf roeren totdat alle ingrediënten volledig zijn gemengd en het slijm de gewenste consistentie heeft. Voeg indien nodig meer lenzenvloeistof toe om de gewenste textuur te bereiken.
 7. Geniet van je zelfgemaakte fluffy slijm zonder lijm! Je kunt het slijm bewaren in een luchtdichte container voor herhaaldelijk speelplezier.

Met dit eenvoudige stappenplan en de juiste ingrediënten kun je binnen enkele minuten je eigen fluffy slijm maken, helemaal zonder lijm!

Wat kun je met slijm doen?

Slijm is niet alleen leuk om te maken, maar ook om mee te spelen en te experimenteren. Hier zijn enkele creatieve ideeën om je slijmervaring naar een hoger niveau te tillen:

 • Voeg Wiebeloogjes Toe: Geef je slijm karakter door wiebeloogjes toe te voegen en maak allerlei grappige en vreemde figuren en monsters.
 • Speel Schatzoekertje: Stop kleine voorwerpen in het slijm en laat je vrienden of familieleden ze vinden als een spannend schatzoekspel.
 • Maak Kunstwerken: Verfraai je slijm door kraaltjes en glitterstenen toe te voegen en creëer prachtige kunstwerken met een unieke textuur en glans.
 • Gebruik Als Decoratie: Gebruik slijm als decoratief element, zoals het maken van een wit sneeuwlandschap met witte slijm, perfect voor winterse themafeestjes of diorama’s.
 • Maak Slijmbellen: Gebruik rietjes om slijmbellen te blazen voor een magisch en fascinerend spektakel. Experimenteer met verschillende mengsels en texturen voor de beste resultaten.
 • Nabootsen van Taartcreaties: Gebruik deegvormen om taartcreaties na te maken in slijmvorm, van cupcakes tot verjaardagstaarten, de mogelijkheden zijn eindeloos.
 • Grappige Effecten: Meng slijm met rijst of erwten voor grappige geluidseffecten en texturen die zorgen voor nog meer speelplezier.
 • Maak Je Eigen Stresbal: Giet slijm in een ballon en knoop deze dicht om je eigen stresbal te maken. Knijp erin als je gestrest bent en laat de kalmerende werking van het slijm je stress verminderen.

Hoe kan ik slijm verwijderen uit kleren?

Als slijm op kleding belandt, kun je het gemakkelijk verwijderen door een beetje azijn op de vlek te deppen en vervolgens te wassen volgens de wasinstructies.

Hoe kun je slijm verwijderen uit je haren?

Slijm in het haar kan een uitdaging zijn, maar het is niet onmogelijk om het te verwijderen. Masseer een beetje mayonaise in het haar en laat het een paar minuten intrekken voordat je het uitwast met warm water en shampoo.

Hoe lang kan je zelf gemaakte slijm bewaren?

Zelfgemaakt slijm kan een paar weken worden bewaard in een luchtdichte doos of plasticzakjes op een koele en droge plaats. Let op tekenen van uitdroging of verslechtering, zoals verharding of uiteenvallen, en maak indien nodig een nieuwe lading voor eindeloos speelplezier.

Meer vragen

Ei koken

Wil jij weten hoe je het perfecte ei kookt? Lees er in dit artikel alles over.

Talentenpaspoort

Wat is een talentenpaspoort en wanneer gebruik je het? Lees meer in dit artikel.