Op zoek naar je passie?

Het vinden van je passie kan een levensveranderende ontdekkingsreis zijn. Het vereist introspectie, eerlijkheid en het stellen van de juiste vragen. Hier zijn 8 beslissende vragen die je kunnen helpen bij het identificeren van je passie:

 1. Wat was je favoriete bezigheid toen je 8 jaar oud was?
  Teruggaan naar je jeugd kan vaak aanwijzingen bieden over wat je van nature leuk vond om te doen, voordat externe invloeden invloed begonnen uit te oefenen.
 2. Met welke activiteit verlies je het besef van tijd?
  Identificeer de activiteiten waar je zo in opgaat dat je de tijd uit het oog verliest. Dit kan een indicatie zijn van wat je passie kan zijn.
 3. Hoe zou jij herinnerd willen worden door anderen?
  Denk na over het legacy dat je zou willen achterlaten. Hoe zou je willen dat anderen je herinneren? Dit kan helpen bij het identificeren van wat echt belangrijk voor je is.
 4. Door wat ben je obsessed? Wanneer ga je door totdat je een oplossing, juiste antwoord of activiteit helemaal hebt afgerond?
  Identificeer de onderwerpen of activiteiten waar je geobsedeerd door bent en waar je niet mee kunt stoppen totdat je voldoening hebt bereikt. Dit kan wijzen op je diepere interesses en passies.
 5. Waar krijg je later spijt van als je er nu niet mee begint?
  Reflecteer op de dingen die je altijd al hebt willen doen maar waar je nog niet aan bent begonnen. Dit kan je helpen prioriteiten te stellen en actie te ondernemen.
 6. Als geld geen rol zou spelen, wat zou je dan nu per direct gaan doen?
  Stel je voor dat geld geen belemmering zou zijn. Wat zou je dan doen met je leven? Deze vraag kan je helpen je diepste verlangens en interesses te identificeren.
 7. Waar word je blij van? Waar kun je geen genoeg van krijgen?
  Identificeer de activiteiten of onderwerpen die je vreugde brengen en waar je graag tijd aan besteedt. Deze kunnen aanwijzingen zijn voor je passie.
 8. Wanneer word je jaloers? Wat wekt jaloezie op als je andere mensen (vrienden of onbekende) iets ziet doen of er succesvol mee zijn?
  Reflecteer op de momenten waarop je jaloers bent op anderen. Dit kan aangeven wat je diep van binnen echt wilt nastreven.

Door deze vragen eerlijk te beantwoorden en diep in jezelf te graven, kun je dichter bij het vinden van je passie komen. Neem de tijd om te reflecteren en wees niet bang om jezelf uit te dagen. Uiteindelijk kan het ontdekken van je passie je leven verrijken en je vervulling brengen. Succes met je ontdekkingsreis!

Meer vragen

Hoeveel leveren zonnepanelen op?

Hoeveel leveren zonnepanelen op en waarom zou je erin investeren? Wat is de opbrengst op een bewolkte dag of op een plat dak. Je leest het hier.

Waarop letten bij een nieuwe keuken?

Het kiezen van een keuken is spannend, je moet hierbij aan veel dingen denken. Van voorbereiding tot het verwijderen van de keuken. Hier lees je alle stappen!