Vragenlijst zelfevaluatie na een discussie

Discussiëren is niet altijd even makkelijk. Om jezelf te trainen en/of verbeteren in het voeren van discussies is het goed om een zelfevaluatie te doen wanneer je uit een discussie komt. Door kritisch te kijken naar je eigen rol in een discussie kun je jezelf verder ontwikkelen en verbeteren. Verbeter je discussietechnieken met deze vragen.

  1. Heb ik alles kunnen zeggen wat ik wilde zeggen?
  2. Heb ik minder gezegd dan ik had gewild?
  3. Heb ik voornamelijk geluisterd?
  4. Heb ik zelf ideeën ingebracht?
  5. Heb ik actief deelgenomen aan de discussies?
  6. Heb ik mijn mening gegeven op het moment dat deze afweek van de overige meningen?
  7. Heb ik in discussies anderen laten uitpraten?

Meer vragen

Hoeveel leveren zonnepanelen op?

Hoeveel leveren zonnepanelen op en waarom zou je erin investeren? Wat is de opbrengst op een bewolkte dag of op een plat dak. Je leest het hier.

Waarop letten bij een nieuwe keuken?

Het kiezen van een keuken is spannend, je moet hierbij aan veel dingen denken. Van voorbereiding tot het verwijderen van de keuken. Hier lees je alle stappen!