Wat helpt tegen keelpijn?

Keelpijn kan erg vervelend zijn en kan verschillende oorzaken hebben, zoals een verkoudheid, keelontsteking of irritatie. Hoe kan ik keelpijn verzachten? Ontdek in dit artikel effectieve tips om snel verlichting te vinden bij keelpijn. Met de volgende oplossingen kun je keelpijn in ieder geval verzachten.

Oplossing 1: Honing en zout

Maak een glas met lauw water en doe daar een grote schep zout in en gorgel hiermee je keel. Probeer 30 seconden te gorgelen om er zeker van te zijn alle geïrriteerde gebieden bereikt zijn. Doe dit maximaal drie keer per dag om te voorkomen dat de keel te droog wordt vanwege het zout.

Oplossing 2: Citroen, honing en kaneel

Maak een glas met warm water en voeg daar een grote schep citroensap aan toe (of pers een verse citroen), honing en kaneel. Gorgel vervolgens je keel en je zult merken dat deze minder gevoelig wordt. Probeer 30 seconden te gorgelen om er zeker van te zijn alle geïrriteerde gebieden bereikt zijn.

Oplossing 3: Spoelen met water

Probeer in ieder geval minstens 8 tot 10 glazen water per dag te drinken om een droge keel te voorkomen.

Oplossing 4: Knoflookbouillon

Om knoflookbouillon te maken, moet je twee knoflooktenen vermalen en er een kopje kokend water overheen gieten. Laat het even trekken en drink het als het lauw is.

Meer vragen

Hoeveel leveren zonnepanelen op?

Hoeveel leveren zonnepanelen op en waarom zou je erin investeren? Wat is de opbrengst op een bewolkte dag of op een plat dak. Je leest het hier.

Waarop letten bij een nieuwe keuken?

Het kiezen van een keuken is spannend, je moet hierbij aan veel dingen denken. Van voorbereiding tot het verwijderen van de keuken. Hier lees je alle stappen!