Wat is gezonder: de airfryer of de oven

Het koken van gezonde maaltijden belangrijk. Een keukenmachine die amper meer is weg te denken is de airfyer. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen een airfryer gebruiken, is omdat het gerechten kan bereiden met veel minder olie dan traditionele frituurmethoden. Je vraagt je misschien af: is een airfryer echt gezonder dan een traditionele oven? Daar gaan we wat dieper op in.

Een nieuwe keukenvriend: de airfryer

De airfryer belooft dezelfde krokante resultaten als frituren, maar met veel minder olie. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Gezonder eten zonder afbreuk te doen aan smaak en textuur. De airfryer werkt op basis van hete lucht die het voedsel gelijkmatig verwarmt en een knapperige buitenkant belooft zonder het onder te dompelen in olie. Perfect voor die knapperige frietjes of mijn favoriete gegrilde kippenvleugels.

Wat zeggen experts?

Volgens voedingsdeskundigen gaat het er niet alleen om welk apparaat je gebruikt, maar vooral hoe je het gebruikt. Beide methoden kunnen gezonde maaltijden opleveren als je kiest voor magere eiwitten, verse groenten en matige hoeveelheden olie.

Conclusie:

Dus, is een airfryer gezonder dan een oven? Het antwoord hangt af van je kookstijl en -behoeften. Beide apparaten kunnen je helpen gezonde maaltijden te bereiden, zolang je de juiste ingrediënten kiest en zorgvuldig kookt.

Bepaal zelf wat jouw favoriete manier is om zowel de bitterballen, kipnuggets als de kaassoufflés klaar te maken.

Meer vragen

Wat is het verschil tussen Azobé en Bangkirai hout

Azobé hout en Bangkirai hout: twee duurzame keuzes voor buitenprojecten. Welke past bij jou, wat zijn de voor- en nadelen en hoe kun je het toepassen?

Schutting zelf plaatsen of uitbesteden?

Zelf een schutting plaatsen of het plaatsen van een schutting uitbesteden? Allebei hebben ze voo-en nadelen. In dit artikel leggen we het je uit!