Eenvoudig Bitcoins & Altcoins kopen en verkopen vanuit Nederland

Er zijn verschillende manieren waar je eenvoudig Bitcoins & Altcoins kunt kopen vanuit Nederland. Voordat je overgaat tot de aankoop van Bitcoins & Altcoins is het belangrijk om voor jezelf een aantal belangrijke vragen te stellen om zo te bepalen wat voor jouw het juiste platform is om in de gewenste coins te investeren:

  • Hoeveel tijd heb ik beschikbaar om mijzelf te verdiepen in cryptocurrencies?
  • Wil ik actief investeren en handelen in Bitcoins & Altcoins?
  • Wil ik passief investeren en specifieke coins kopen en later weer verkopen wanneer ze in waarde gestegen zijn?

Actief investeren en handelen in Bitcoins & Altcoints kun je doen via:

Binance exchange

Binance.com is een grote crypt-marktplaats waar je een groot aantal alternatieve coins (Altcoins) kunt kopen en verkopen.

Kucoin exchange

De snelst groeiende exchange van dit moment is KuCoin. Op deze crypt-marktplaats kun je een groot aanbod aan Bitcoins & Altcoins kopen en verkopen.

Kraken.com

Deze handelsbeurs in cryptovaluta behoort tot één van de grootste en beste in de wereld met als basis San Fransisco. Kraken is de belangrijkste handelsbeurs als het gaat om het handelsvolume in de valutapaar BTC/EUR

Bitonic.com

Bij Bitonic.com kun je eenvoudig met iDEAL Bitcoins kopen en verkopen.

Passief investeren in specifieke coins kun je doen via:

Litebit.eu

Om eenvoudig met iDEAL verschillende cryptomunten aan te kunnen schaffen is Litebit.eu een prima keuze. Via Litebit.eu beschik je over een multi-crypocurrency wallet waar je eenvoudig coins kunt kopen en verkopen.

Bitrush

Met Bitrush kun je eenvoudig Bitcoins, Litecoins, Ethereum, Bitcoin Cash en Dash coins kopen en verkopen.  Betalen doe je met iDEAL, Bankcontact, MyBank of je credit card (Visa of MasterCard).

BTCdirect

BTCdirect is een soort wisselkantoor om eenvoudig met iDEAL Bitcoins (BTC), Litecoins (LTC) of Ether (ETH) te kopen.

Bitcoins & altcoins veilig opslaan in een fysieke wallet

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je Bitcoins & Altcoins veilig zijn opgeslagen en niet kunnen worden gestolen kun je gebruik maken van een hardware wallet.

Een hardware wallet is een vorm van cold storage. Cold storage betekent dat je de toegang tot je Bitcoins (private key) offline bewaard en alle online bestanden verwijderd.

Voorbeelden van hardware wallets zijn:

  • Trezor wallet
  • Ledger wallet
  • Keepkey wallet

Wat zijn Bitcoins & Altcoins eigenlijk?

Bitcoin & Altcoins zijn een digitale valuta en het is volledig elektronisch gecreëerd. Het is een valuta die niet gereguleerd is door de centrale banken of overheden. Bitcoins & Altcoins kunnen niet worden gedrukt op papier, zoals dollars of euro’s.

Bitcoin is de bekendste cryptocurrency dat ook wel virtueel geld wordt genoemd. Bitcoin is gedecentraliseerd, dat betekent dat er geen centrale eigenaar of bestuurder aanwezig is. Transacties in het Bitcoin netwerk worden in cryptografische vorm verzonden en door de mijners met behulp van computers en speciale hardware met rekenkracht verwerkt.

De grondlegger van de Bitcoin is Satoshi Nakamoto. Zijn uitgangspunt bij het ontwikkelen van de Bitcoin was om een munt onafhankelijk van een centrale autoriteit te produceren die elektronisch overdraagbaar is, snelle transactietijd en met zeer lage transactiekosten.

Aanvullende vragen voor dit artikel?

Weet jij nog een mooie vraag als aanvulling op het onderwerp op deze pagina? Stuur deze dan zeker even naar ons door. Alvast bedankt.

Meer vragen

Gesloten vragen voorbeelden

In dit artikel verkennen we wat gesloten vragen zijn, hoe je ze effectief kunt gebruiken, en bieden we voorbeelden van situaties.

Wat is het verschil tussen Azobé en Bangkirai hout

Azobé hout en Bangkirai hout: twee duurzame keuzes voor buitenprojecten. Welke past bij jou, wat zijn de voor- en nadelen en hoe kun je het toepassen?